Polityka Prywatności i plików cookies

I. Ochrona danych osobowych.

1. Administrator danych osobowych

Administratorem danych osobowych jest HRP Studio Hubert Pulik , Ustrzesz 100, 21-300 Radzyń Podlaski, [email protected]

2. Cel przetwarzania danych osobowych

Twoje dane osobowe będą przetwarzane w celu:

a) Przesyłania informacji marketingowych i handlowych, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit a) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 94/46/WE (dalej „RODO”), tj. na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgody.

b) Kontaktu e-mailowego lub telefonicznego (wyłącznie w przypadku, gdy przekażesz swój nr telefonu w celu nawiązania kontaktu z Tobą), zgodnie z art. 6 ust. 1 lit a) RODO, tj. na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgody (Twoja zgoda wynika z zainicjowania z nami kontaktu).

c) Ustalenia, obrony lub dochodzenia roszczeń, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f RODO tj. prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora.

W przypadku, gdy polubisz moje profile społecznościowe prowadzone w ramach popularnych portali społecznościowych (Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube) Twoje Dane będą przetwarzane w celu umożliwienia prowadzenia i bieżącego zarządzania tymi profilami, w tym w celu komunikowania się, na zasadach określonych funkcjonalnościami poszczególnych mediów społecznościowych oraz ich regulaminami. Twoje Dane będą przetwarzane także w celach statystycznych i analitycznych oraz mogą być przetwarzane w celu dochodzenia roszczeń i obrony przed roszczeniami. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes tj. art. 6 ust. 1 lit f RODO.

3. Czas przechowywania danych osobowych

Twoje dane osobowe będą przechowywane do czasu:

a) odwołania przez Ciebie zgody,

b) złożenia sprzeciwu, (w przypadku złożenia sprzeciwu nie będziemy przetwarzać danych osobowych, chyba że zaistnieją dla nas ważne prawnie uzasadnione podstawy do przetwarzania, nadrzędne wobec interesów, praw i wolności osoby, której dane dotyczą, lub podstawy do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń),

c) przedawnienia roszczeń.

4. Prawa osób, których są przetwarzane dane osobowe

Posiadasz prawo do:

1) dostępu do danych osobowych,

2) sprostowania danych osobowych,

3) usunięcia danych osobowych,

4) ograniczenia przetwarzania danych osobowych,

5) wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych,

6) przenoszenia danych,

7) wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych,

8) cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Wniesienie sprzeciwu oraz cofnięcie zgody następuje poprzez wysłanie informacji na adres @: [email protected]

5. Odbiorcy danych

1) Odbiorcami danych są:

a) H88 S.A. ul. Franklina Roosevelta 22, 60-829 Poznań, Polska, Wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Poznań – Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000612359, REGON 364261632, NIP 7822622168 – w celu przechowywania danych osobowych na serwerze,

b) ActiveCampaign LLC, 1 North Dearborn Street, Suite 500, Chicago, IL 60602, USA – w celu korzystania z systemu mailingowego, w którym przetwarzane są Twoje dane.

c) GOOGLE LLC - w celu korzystania z Google Analytics, co wiąże się z wykorzystaniem plików cookies,

d) Vimeo INC, 555 West 18th Street, Nowy Jork, Nowy Jork 10011- w celu korzystania z nagrań wideo serwisu Vimeo, co wiąże się z wykorzystaniem plików cookies,

e) właściciele portali społecznościowych: Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube na zasadach dotyczących przetwarzania danych określonych przez właścicieli tych portali, w sytuacji, gdy polubisz moje profile społecznościowe prowadzone w ramach tych portali.

2) Twoje dane mogą być przekazywane przez odbiorców danych poza terytorium EOG. Gwarancje ochrony Twoich danych wynikają z uczestnictwa odbiorców danych w programie “Tarcza Prywatności” ustanowionym na mocy decyzji wykonawczej Komisji (UE) 2016/1250 z dnia 12 lipca 2016 r. w sprawie adekwatności ochrony zapewnianej przez Tarczę Prywatności UE-USA (ActiveCampaign LLC: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnH6AAK, Google LLC: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active, Vimeo INC: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt00000008V77AAE&status=Active)

6. Podawanie danych

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak brak ich podania uniemożliwi realizację celów określonych w pkt. 2.

II. Pliki cookies i inne technologie śledzące

Moja strona, wykorzystuje pliki cookies, by zapewnić Ci najlepsze doświadczenia związane z korzystaniem z niej.

Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez dedykowany system teleinformatyczny.

1. Zgoda na cookies.

Podczas pierwszej wizyty na stronie wyświetlana jest Ci informacja na temat stosowania plików cookies wraz z pytaniem o zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Dzięki specjalnemu narzędziu masz możliwość zarządzania plikami cookies z poziomu strony. Ponadto, zawsze możesz zmienić ustawienia cookies z poziomu swojej przeglądarki albo w ogóle usunąć pliki cookies. Pamiętaj jednak, że wyłączenie plików cookies może powodować trudności w korzystaniu ze strony, jak również z wielu innych stron internetowych, które stosują cookies.

2. Cookies podmiotów trzecich.

Nasza strona, podobnie jak większość współczesnych stron internetowych, wykorzystuje funkcje zapewniane przez podmioty trzecie, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich. Wykorzystanie tego rodzaju plików cookies zostało opisane poniżej.

3. Analiza i statystyka.

Wykorzystujemy cookies do śledzenia statystyk strony, takich jak liczba osób odwiedzających, rodzaj systemu operacyjnego i przeglądarki internetowej wykorzystywanej do przeglądania strony, czas spędzony na stronie, odwiedzane podstrony etc. Korzystamy w tym zakresie z Google Analytics, co wiąże się z wykorzystaniem plików cookies firmy Google LLC. W ramach mechanizmu do zarządzania ustawieniami plików cookies masz możliwość zadecydowania, czy w ramach usługi Google Analytics będziemy mogli korzystać również z funkcji marketingowych, czy nie.

4. Marketing.

Korzystamy z narzędzi marketingowych, takich jak Facebook Pixel, by kierować do Ciebie reklamy. Wiążę się to z wykorzystywaniem plików cookies firmy Facebook. W ramach ustawień plików cookies możesz zadecydować, czy wyrażasz zgodę na korzystanie przez nas w Twoim przypadku z Pixela Facebooka, czy nie.

5. Narzędzia społecznościowe.

Zapewniamy możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych oraz subskrypcja profilu społecznościowego. Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIN.

Osadzamy na stronie nagrania wideo z serwisu Vimeo. Gdy odtwarzasz takie nagrania, wykorzystywane są pliki cookies firmy Vimeo INC.

III. Logi serwera

Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera.

Logi obejmują m.in. Twój adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze.

Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane przez nas w celu Twojej identyfikacji.

Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną, a ich zawartość nie jest ujawniona nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.